BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Termeljünk profitot a mobilfizetésből

A tranzakciók mértéke 2010 és 2017 között a 14-szeresére, 721,4 milliárd dollárra emelkedett.

Bőven lehet még tere a mobilfizetésben érdekelt részvényeket tömörítő ETF emelkedésének, amely az elmúlt közel három évben már 55 százalékkal növelte nettó eszközértékét (az osztalékot is beleszámítva). Az ETFMG Prime Mobile Payments ETF-je a világ első és egyetlen olyan tőzsdén kereskedett alapja, mely a globális mobil- és elektronikus fizetési üzletágban érdekelt vállalatok részvényeit foglalja magába.

A kosárban a legnagyobb súlyt a PayPal, a MasterCard és a Visa teszi ki, megközelítőleg egyenként 6 százalékkal.

A mobilos tranzakciók folyamatosan bővülnek, ami elsősorban az online vásárlás terjedésével van összefüggésben.

Az online kereskedelem tavaly 2,3 ezermilliárd dollárt tett ki, 2021-ig több mint a duplájára emelkedhet. Nem meglepő módon a kínai és az amerikai adta a tavalyi online kereskedelmi mennyiség 70 százalékát. Az eMarketer felmérése szerint tavaly még az online vásárlások körülbelül 59 százalékát adták le mobiltelefonról; ez 2021-re elérheti a 73 százalékot.

A tranzakciók mértéke 2010 és 2017 között a 14-szeresére, 721,4 milliárd dollárra emelkedett.

Becslések szerint 2023-ra 3300 milliárd dollárra duzzadhat az állomány, ami évi 30 százalékos növekedést feltételez.

A mobilfizetés penetrációja elsősorban az Egyesült Államokban, valamint Ázsiában ugorhat meg a következő évtizedre, ahol Kína veheti át a vezető szerepet. Hasonló trendet fogalmazott meg a Visa is, még hosszabb távra: 2045-re a mobilfizetés penetrációja 18 százalékról 37-re emelkedhet az USA-ban, 14-ről 31-re Ázsiában, 8-ról 30 százalékra Afrikában.

Az európai penetráció az említett régiókhoz képest alacsonyabb lehet, ez az eltérő vásárlói szokásokkal, valamint az e-kereskedelem relatíve lassú növekedésével magyarázható. A technikai képet tekintve masszív, hosszú távú emelkedő trendben mozog az ETFMG Prime Mobile Payments ETF árfolyama, de rövid távon negatív korrekció indult, mely kedvező vételi lehetőséget teremthet. A 38-39 dolláros tartományban húzódik több fontos támasz, így ebben a zónában már érdemes lehet a vételi oldalra állni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.