BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kikövezett út a BUX-emelkedés előtt

Az elmúlt másfél hétben hatalmas ralit élt át a hazai tőzsde, az OTP-ről és a Molról szólt a múlt hét a BÉT-en. Technikai elemzés.

Az elmúlt másfél hétben hatalmas ralit élt át a hazai tőzsde. Nyár eleje óta nem volt túl izgalmas a BUX index mozgása, mert az árfolyam oldalazott a 37 400 forintos ellenállás alatt. Erről a szintről az elmúlt hónapokban számos alkalommal pattant vissza az index, de a múlt héten sikerült áttörnie az ellenállást. Ez pedig rövid távon ígéretes emelkedési potenciál, mert a 41 609 pontnál található történelmi maximumig már nem látható nagyobb ellenállás.

A múlt hét sztárja egyértelműen az OTP volt, egyrészt a társaság a várakozásoknál lényegesen kedvezőbb negyedéves gyorsjelentést publikált, másrészt az árfolyam hatalmasat emelkedett néhány nap alatt. Az OTP mozgása május óta nem volt túl izgalmas, a papír 9900 és 10 550 forint között oldalazott, ennek a múlt heti emelkedés vetett véget. Az árfolyam gyorsan elérte a következő ellenállását, amely 11 100 forintnál húzódik, ha ezt a szintet is sikerülne a papírnak áttörnie, akkor megnyílna a tér a 11 770 forintnál húzódó történelmi csúcsig.

A várakozásoknál kedvezőbb gyorsjelentés tovább tudta repíteni a Mol árfolyamát a múlt héten. Pénteken sikerült az olajpapírnak egy erős ellenállást áttörnie 3065 forintnál, és az év eleje óta nem látott szintre kapaszkodott. Most egy emelkedő trendcsatornában mozog az árfolyam, és 3200 forintig már nem látható ellenállás, felette pedig a tavaly októberi lokális csúcs képez megállót 3350 forintnál.

A Richter hónapok óta az 5050–5550 forint közötti sávban mozog. A sáv alsó szélén szeptemberben járt utoljára a kurzus, és azóta egyre magasabbra emelkedik a gyógyszerpapír árfolyama. Több magasabb csúcs- és mélypont is kirajzolódott időközben, és a múlt héten már elérte az 5550 forintos ellenállást. A technikai kép kedvezően fest, ha sikerülne az árfolyamnak leküzdenie az ellenállást, akkor 6400 forintig nyílna tere az emelkedésnek.

A Magyar Telekom árfolyama október végén fordult emelkedő irányba a 387 forintos támaszról, az intenzív emelkedés 411 forintig repítette a papírt. A múlt héten érkezett negyedéves gyorsjelentés nem segítette a további emelkedést, és az árfolyam oldalazni kezdett 400 forint felett. A hosszabb távú technikai kép alapján az látható, hogy egy csökkenő trendben mozog az árfolyam, és október végén az augusztusi mélypontját érte el a kurzus, ahol megjelentek a vevők. Az emelkedési potenciál azonban limitált, ellenállások 416 és 425 forintnál találhatók.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.