BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedéssel nyitott a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 40 579 ponton nyitott kedden.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,82 pontos csökkenéssel, 40 579 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest minimálisan gyengült.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy kockázatkerülés jellemzi a nemzetközi piacokat, emiatt profitrealizálásra számít az európai piacokon, így a BÉT-en is a kereskedés nyitásakor. Hozzáfűzte, hogy a nap folyamán a BUX-index mozgását a nemzetközi piaci hangulat befolyásolja majd.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője kommentárjában közölte, hogy kedd reggelre némileg elromlott a nemzetközi befektetői hangulat. Megjegyezte,

a hétfői emelkedést elsősorban a szombati G20-as csúcstalálkozón elhangzottak hajtották, azonban az amerikai-kínai kereskedelmi háborúban csupán tűzszünetet kötöttek, és nem békét.

A vezető részvények közül kiemelte: az OTP árfolyama hétfőn megközelítette a történelmi maximumát, a 11 780 forintot, amennyiben a későbbiekben ismét javul a hangulat, „megtámadhatja ezt a szintet”. A Richter is tovább emelkedett, technikailag szabad az út az 5800-5900 forintos tartományig, miután a részvény árfolyama a múlt héten sikerrel törte át az 5500 forintos ellenállási szintet. A Mol árfolyamában fontos akadályt képez az emelkedés előtt a 3200 forintos szint, míg a Magyar Telekomnál 455 forintnál található hasonló pont.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.