BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A nemzetközi hangulattól függ a magyar kereskedés iránya

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe csökkenéssel nyitott pénteken.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,82 pontos csökkenéssel, 39 671,78 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest alig változott.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője kommentárjában közölte, amennyiben a nemzetközi befektetői hangulat tartósan javulna a következő napokban, akár egy markánsabb emelkedő hullám is elképzelhető lenne a BÉT-en.

A magyar részvénypiac a csütörtöki kereskedésben is felülteljesítette fejlett piaci társait, csak mérsékelten csökkent a BUX index – idézte fel az elemző.

A pénteki határidős mozgások alapján van némi esély fordulatra a nemzetközi kereskedésben, a német DAX index több mint 1 százalékos emelkedéssel indíthatja a pénteket

– mutatott rá Varga Zoltán.

Fotó: VG / Vémi Zoltán

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: valóban elképzelhető az emelkedés a BÉT-en a nyitást követően pénteken. Nap közben szerinte inkább a friss adatok befolyásolhatják a kereskedést.

Támogatóan hat a nemzetközi befektetői hangulatra, s ezen keresztül a magyar kereskedést is pozitívan érinti, hogy hétfőn újabb amerikai tárgyalódelegáció érkezik Kínába, ami reményt kelt a kereskedelmi háború enyhülésére

– hangsúlyozta. A kínai piacok emelkednek az újonnan bejelentett stimulusoknak köszönhetően, továbbá az amerikai és az európai határidős indexek is pozitív tartományban vannak – fűzte hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 61,46 pontos, 0,15 százalékos csökkenéssel, 39 672,60 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 10,7 milliárd forint volt.

  • A Mol 10 forinttal, 0,32 százalékkal, 3086 forintra csökkent, 2,0 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,35 százalékkal, 11 500 forintra esett, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,36 százalékkal, 447 forintra erősödött, forgalma 1,5 milliárd forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama nem változott 5560 forintot ért, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.
  • Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.