BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minimális plusszal indult a pesti kereskedés

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,48 pontos emelkedéssel, 41 333,79 ponton nyitott kedden.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,48 pontos emelkedéssel, 41 333,79 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest minimálisan változott.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: hétfőn a nemzetközi irányokkal ellentétesen mozogva pluszban zárt a BUX, kedden kisebb gyengülést, illetve iránykeresést vár a magyar tőzsdén a nap elején.

Délután kamatdöntő ülést tart a Magyar Nemzeti Bank (MNB),

a monetáris politikai kondíciókban nem vár módosítást a piac, kiemelten figyel ugyanakkor az ülést követő kommunikációra

– jelezte a szakértő.

Fotó: VG / Kallus György

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szintén úgy látja, hogy negatív korrekcióval indulhat a kereskedés a hazai tőzsdén, mert a nemzetközi befektetői hangulat kissé elromlott, és hétfőn jelentősen felülteljesítő volt a BUX. Kiemelte: a hazai vezető részvények közül a Mol grafikonján 3350 forint közelében húzódik fontos ellenállási szint, ami várakozása szerint megállíthatja az emelkedést. Az OTP árfolyama felfelé mozdult a 11 500 forintos támasz közeléből, de a szakértő arra számít, hogy

ebben a hullámban nem lesz elég ereje áttörni a 11 970 forintos történelmi maximumot.

A Richter folytatta pénteken megkezdett emelkedését hétfőn, 5900 forintnál van a rövid távú ellenállási szint, míg 5600 forint alatt egy meghatározó támasz. A Magyar Telekom technikai képe nem változott, továbbra is a 475 forintos szint elérése várható rövid távon. Varga Zoltán kommentárjában szintén kitért arra, hogy az MNB kamatdöntő ülésén nem számít a monetáris politikai keretrendszer módosítására, ugyanakkor a közlemény tartalmazhat érdekes újdonságokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.