BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Alteo 16 forint osztalékot fizet részvényenként

Az Alteo Nyrt. éves közgyűlése pénteken az igazgatóság javaslata alapján jóváhagyta a 16 forint osztalékot részvényenként, és elfogadta a 2018-as beszámolót csaknem 18,7 milliárd forintos árbevétellel, több mint 530 millió forintos nettó eredménnyel és 1,8 milliárd forintot meghaladó EBITDA-val.

Az energetikai társaság pénteki közleménye a tavalyi adatok közül kiemelte a jelentős, több mint 12 milliárd forintnyi befektetést. A megkezdett projektek mindegyikét átadják az idén az első fél évben, a beruházási célok ezzel idő előtt teljesültek. Az Alteo azonban, felmérve a piaci lehetőségeket, újabb barna- és zöldmezős beruházásokat, valamint felvásárlásokat tervez, elsősorban a megújuló energia terén. Az új projektek befektetési igénye 7 és 10 milliárd forint közötti. Hozzátették, hogy hamarosan megkezdődhet a márciusi tőkeemelésből befolyt összeg felhasználása, a következő években pedig újabb forrásbevonások is elképzelhetőnek tartanak.

Chikán Attila, az Alteo vezérigazgatója a vállalat korábbi közgyűlésén
Fotó: Alteo

A közlemény idézi Chikán Attila vezérigazgatót, aki mozgalmas évnek nevezte a tavalyit, és idén is hasonlóan intenzív befektetési időszakot vár. Üdvözölte emellett, hogy az Alteo eredményesen működtette az erőműveit és osztalékot is tudott fizetni 2018-ban.

Az Alteo részvényeit 2010 októberében vezették be a Budapesti Értéktőzsdére. A papírokat a prémium kategóriában jegyzik, a csütörtöki kereskedést 780 forinton fejezték be. Az éves minimum 630 forint, a maximum 815 forint volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.