BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lejtőn a Richter árfolyama

A csoport szintű árbevétel 3 százalékos növekedésére számít euróban számolva a Richter.

A csoport szintű árbevétel 3 százalékos növekedésére számít euróban számolva a Richter Gedeon Nyrt. idén – mondta Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója a cég első negyedévét értékelő sajtóbeszélgetésén. Hozzátette: a gyógyszergyártás árbevétele stagnálni fog euróban, a csoport árbevételét a nagykereskedelmi szegmens növekedése húzza egész éven. A menedzsment előrejelzése szerint a cég magyarországi, forintban kifejezett forgalma stagnálni fog 2019-ben.

Nyitás után lejtőre került a Richter árfolyama, tíz óra körül valamivel több mint négy százalékos veszteséget mutatott az előző napi zárójához képest. A gyógyszerpapírral 5 580 forint körüli árfolyamon kereskedtek.

Felemás eredmények a Richtertől

A gyógyszergyártó forgalma 6,7 százalékkal 121,6 milliárd forintra emelkedett, az adózott profit pedig 22 milliárd forintra gyarapodott.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.