BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Londonnak nem volt jó napja

A főbb európai értékpapírpiacokon pénteken a nyitástól kezdve vegyesen, egyértelmű irány nélkül alakultak az árfolyamok, a zárásra azonban London kivételével már pozitív eredményre tettek szert a tőzsdeindexek.

Az európai kereskedési idő végén a páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 indexek 0,14 és 0,06 százalék emelkedést mutattak, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,05 százalékkal végzett magasabban.

  • Londonban 0,10 százalék csökkenéssel fejezte be a pénteki kereskedést az FTSE-100 index a még nem hivatalos záróadatok alapján,
  • a frankfurti DAX index viszont 0,18 százalékkal zárt magasabban,
  • Párizsban pedig 0,60 százalékkal emelkedett a CAC-40 index.
  • Madrid 0,46 százalék, Milánó 0,28 százalék indexemelkedéssel fejezte be a pénteki tőzsdenapot.

    Mínuszban fejezte be a hetet a BUX

    A pesti tőzsde 0,74 százalékos csökkenéssel zárt.

    A pénteki kereskedésben az árfolyamok alakulásának irányát a Brexit éppen aktuális fordulatai mellett elsősorban negyedéves vállalati eredménybeszámolók határozták az európai piacokon.

    Fotó: AFP

    A belga AB InBev söripari konszern működési eredménye nem mutatott javulást a harmadik negyedévben, részvényének árfolyamát ezért nyolc százalékkal húzta le a piac. A luxuscikkeket forgalmazó francia Kering részvénye a várakozáson felüli harmadik negyedévi eredménynek köszönhetően tíz százalékkal erősödött. Az Ubisoft számítógépes játékfejlesztő cég részvénye közel húsz százalékkal esett éves profitfigyelmeztetése és néhány játék késedelmes megjelentetése miatt.

    Olaj, arany, deviza

    A világpiaci olajár pénteken kevéssé változott, vegyesen alakult, de ezzel együtt is jelentős, mintegy négy százalékos heti nyereség előtt áll. A Brent nyersolaj ára az európai piacok zárásakor 0,39 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 61,91 dolláron, a WTI ára pedig 0,44 százalékkal 56,48 dollárra emelkedett.

    Az eurót 0,18 százalékkal jegyzik gyengébben, 1,1084 dolláron.

    Az arany ára öt hete a legnagyobb heti nyereség felé tart. A spot ár pénteken 0,30 százalékkal állt magasabban, unciánként 1508,33 dolláron.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.