BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszban nyitott a BUX

A BUX 32 577,46 ponton nyitott pénteken.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 14,49 pontos csökkenéssel, 32 577,46 ponton nyitott pénteken.

A csütörtöki záró értékéhez képest 0,04 százalékkal gyengült.

Iránykereséssel indulhat a kereskedés pénteken a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) elemzői várakozás szerint

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője előrejelzésében kiemelte, meglehetősen változékony a nemzetközi befektetői hangulat, emiatt határozott irány nélkül kezdődhet pénteken a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén.

Kifejtette, a vezető részvények közül az OTP árfolyama letörte a 9 ezer forintos szintet, csütörtökön sem sikerült visszakapaszkodni efölé, így alapvetően negatív a bankpapír technikai képe, a támasz 8500 forint közelében húzódik. A Mol árfolyama a jelentős olajpiaci fordulat miatt nagymértékben tudott emelkedni, elérte a lélektanilag igen fontos 2 ezer forintos szintet, amelynek szignifikáns áttörése esetén további emelkedés jöhet a 2100 forintos ellenállás irányába.

A Richter árfolyama lefelé korrigált, 6000 forintnál fontos támasz található, míg 6400 forintnál lehet a meghatározó ellenállási szint a gyógyszergyártó grafikonján. A Magyar Telekom ismét a 360 forintos szint alatt zárt, amely továbbra is kiemelten fontos szint, áttörése esetén emelkedés indulhat – írja Varga Zolán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.