BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kitörésre készül a Richter árfolyama

A Richter Gedeon árfolyama majdnem három hónapja emelkedő pályán mozog.

Az idei márciusi visszaesést követően a Richter Gedeon részvényárfolyama majdnem három hónapja ismét emelkedő pályán mozog.

Májusban a jegyzés már elérte a koronavírus-járvány előtti, februári csúcspontját, amely 7150 forintnál húzódik.

Ezen érték felett már a társaság részvényárfolyamának történelmi csúcspontja található 7300 forintnál, amely a következő erős ellenállás, felette pedig 7500 és 8000 forintnál találhatók ellenállásszintek.

Fotó: Richter

Jelenleg a 7050–7150 forint közötti ellenállási zóna előtt található a kurzus, az utóbbi hetek mozgása alapján kitörés előtt áll a Richter árfolyama. Az ellenállási zóna (7050–7150) áttörése esetén akár gyors emelkedés is jöhet, aminek eredményeként a történelmi csúcsig száguldhat az árfolyam. A hazai blue chipek között körülnézve megállapítható, hogy a 2020-as időszakot tekintve a gyógyszerpapír teljesít a legjobban, egyébiránt a gyógyszerszektor azon kevés területek közé tartozik, ahol az árfolyamok már le is dolgozták a járvány által kiváltott esést.

Fundamentális alapon továbbra is erős a Richter, amely rekord­árbevételről és profitról számolt be legutóbbi gyorsjelentésében (a járványhelyzet miatt kialakult vásárlási láz is segítette az első negyedévet). A társaság legfontosabb készítménye, a cariprazine (az Egyesült Államokban Vraylar néven forgalmazzák) továbbra is nagy potenciál a társaságnak a következő években, ugyanis a leggyorsabban növekvő orális antipszichotikum az Egyesült Államokban. Ráadásul tavaly a bipoláris zavar kezelésére is kiterjesztették az alkalmazását, ami további növekedésre nyújt lehetőséget. A Richter március végén kizárólagos megállapodást kötött a Myovant Sciences társasággal, amelynek értelmében a Richter forgalmazza a relugolix kombinációs tablettát méhmióma és endometriózis indikációkra. A Richter ezen a téren már nagy tapasztalattal rendelkezik az Esmya miatt, amelynek alkalmazását egy újabb vizsgálat után ismét felfüggesztették. A relugolix hosszú távon helyettesítheti majd az Esmyát.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.