BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Stagnáló nyitás a pesti börzén

A BUX 37 514,79 ponton nyitott csütörtökön.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 37 514,79 ponton nyitott csütörtökön. Szerdai záróértékéhez képest nem változott az index.

Folytatódhat a negatív korrekció a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az elemzők szerint. Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzőjének korábbi kommentárjában kiemelte, hogy a kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat miatt csökkenéssel indulhat a csütörtöki kereskedés.

Az Equilor elemzője kitért arra, hogy június végén tárgyalhat az INA-részvények visszavásárlásáról a horvát kormány a Mollal. Az INA értékelésére felkért Lazard befektetési bank szerdán az INA-tanács előtt ismertette előzetes elemzését, a végleges jelentés egy hónapon belül készülhet el. A horvát kormányfő nem zárja ki, hogy stratégiai befektető vásárolná vissza a pakettet, tekintettel a gazdasági válságra. Horvátországban július elején tartják az előrehozott választásokat, addig biztos nem kerül áttörés az ügyben.

Fotó: VG

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy a nap első felében csökkenés várható a BÉT-en. Az amerikai jegybanki kommunikációt követően jelentős mértékben estek a tengerentúli banki részvények, ami hatással lesz az OTP árfolyamára is, mint ahogyan szerte a világ bankrendszereiben.

Az egészségügyi járvány második hullámával kapcsolatos félelmek miatt csütörtökön főleg eladókra számítanak a hazai piacon, ami elsősorban az OTP, de kisebb mértékben a Mol árfolyamát is érintheti – tette hozzá Móró Tamás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.