BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekord mértékben fogyott a Richter sztárgyógyszere

A Vraylar antipszichotikum forgalma 343 millió dollár volt Amerikában a második negyedévben.

Közzétette 2. negyedéves számait az amerikai AbbVie gyógyszergyártó. A Richter kereskedelmi partnereként a Vraylar antipszichotikum értékesítését végző cég jelentéséből kiderül, a szer negyedéves forgalma 343 millió dollár volt, ez természetesen új negyedéves rekord.

Fotó: MW / Faludi Imre

Az árbevétel 75 százalékkal magasabb mint 2019 második negyedévében volt. A 343 millió dolláros összegből 192 millió dollárt az AbbVie ért el, mivel a május 8-án lezárt akvizícióig a Vraylar eladások bevétele még az Allergan céghez érkezett. A 343 millió dollár után a Richtert mintegy 63 millió dollár (18,3 milliárd forint) illetheti meg.

Meghaladhatta a húszmil­liárd forintot a Richter második negyedéves nettó eredménye – derül ki a Világgazdaság által készített elemzői konszenzusból. Ha így alakult, akkor a gyógyszergyártó időszakos profitja nagyot lépne előre, és hárommil­liárd forinttal múlná felül a 2019-es bázisidőszak eredményét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.