BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyenge kezdés New Yorkban

Az amerikai piacok nyitásakor az európai tőzsdeindexek fél százalék körüli veszteségben jártak.

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon. 

  • New Yorkban a DJIA-30 index 0,29 százalékos,
  • az S&P-500 index 0,28 százalékos,
  • a Nasdaq Composite index 0,34 százalékos csökkenéssel nyitott.
    Az amerikai piacok nyitásakor az európai tőzsdeindexek fél százalék körüli veszteségben jártak. A DJIA és S&P indexek rekordtartományban araszoltak felfelé az elmúlt héten a negyedéves eredmény beszámoló szezonban bemutatott várakozáson felüli vállalati mérlegeknek köszönhetően. A fogyasztói hangulat romlását mutató pénteken közzétett hangulatindex azonban hétfőre megfordította a folyamatot és negatív korrekcióra kényszerítette az árfolyamindexeket.

A Michigan egyetem felmérésében a fogyasztói hangulatindex most augusztusban 2011 decembere óta a legalacsonyabb szintet érte el abszolút értékben, a csökkenés mértéke pedig a felmérés 50 éves történetében a legnagyobbnak bizonyult. 

A DJIA és az S&P index így is 0,8 és 0,6 százalékos erősödéssel zárta a hetet, míg a Nasdaq Composite index 0,1 százalékkal csökkent. Pénteki záróértékén a DJIA index 16 százalékkal, az S&P index 19 százalékkal, a Nasdaq index 15 százalékkal áll az év eleji értéke felett. 

Fotó: Shutterstock

Az olajár három százalékkal csökkent hétfőn a kereslet alakulásával szemben támadt aggodalmak miatt. A hétfővel együtt már a harmadik egymást követő napja tart az árcsökkenés az olajpiacon. A legfrissebb kínai makrogazdasági adatok ugyanis a gazdasági aktivitás lehűléséről árulkodtak. Tovább élezték a keresleti aggodalmakat az új variánsnak tulajdonítható fertőzésszám növekedéséről érkező adatok is. 

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára hordónként 66,25 dolláron 2,87 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben, a Brent ára pedig 2,49 százalékkal 68,83 dollárra csökkent. A WTI ára 39 százalékkal, a Brent ára 36 százalékkal áll az év eleji értéke felet. 

Az eurót 0,07 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1783 dolláron, az arany spot ára 0,11 százalékkal emelkedett unciánként 1781,80 dollárra.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.