BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dúskál a bitcoinban a Tesla

Csaknem 2 milliárd dollárnyi tőkét tartott kriptódevizában az elektromosautó-gyártó tavaly év végén.

A Tesla Inc. piaci értéken számítva 1,99 milliárd dollárnyi tőkét tárolt bitcoin ban 2021 utolsó napján – közölte a cég az amerikai tőzsdefelügyelettel (SEC) hétfőn. Az elektromosautó-gyártó a SEC-nek megküldött éves pénzügyi jelentésében közölte azt is, hogy 1,5 milliárd dollárt fektetett bitcoinba a tavalyi év során, és ez idő alatt 101 millió dollárt bukott az bitcoin leértékelődésén. A Tesla márciusban, a kriptó-piaci vásárlási láz csúcsán 128 millió dollár bevételre tett szert a bitcoin-értékesítéséből.  

Elveszítette vagyonát a bitcoinmilliomosok negyede

A bitcoin árfolyamának október vége óta tartó korrekciója során mintegy harmincezer, a kriptónak köszönhetően korábban dollármilliomossá váló befektető vagyona úszott el.

A Tesla tavaly év végén, egy rövid időre – és csupán néhány termékére vonatkozóan – elfogadta fizetőeszközként a kriptovalutát, de Elon Musk vezérigazgató később, a bitcoin-bányászat környezetkárosító hatásaira hivatkozva ezt megszüntette.

Halmozza a rekordokat a Tesla

A piacvezető elektromosautó-gyártó eddig jól viselte a csiphiányt, ám az idén megduplázódó gyártókapacitásait nem tudja majd teljes mértékben kihasználni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.