BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyelőre kivárás látszik a forint piacán

Azok után, hogy a múlt héten egyre több elemző vizionálta a 400 forintos euróárfolyam visszatértét, hétfő reggel ennek nem láthatók jelei, a magyar devizával csendesen kereskednek, az EUR/HUF kurzus 393–394 között oldalazik. A dollárért 365–366 forintot kérnek. Nem biztos azonban, hogy eseménytelen napnak nézünk elébe, az EU-csúcs és az olajembargóval kapcsolatos egyeztetések miatt Magyarország és vele együtt a forint a figyelem központjába kerülhet. 

147195929 A stack of 100-forint coins rest on currency notes in this arranged photograph in Budapest, Hungary, on Wednesday, June 27, 2012. The forint, the world's worst-performing currency in the second half of 2011, is Europe's best this year as Hungary's government agrees to conditions for restarting international bailout talks. Photographer: Balazs Mohai/Bloomberg via Getty Images
Fotó: Balazs Mohai / Bloomberg via Getty Images

Ezt leszámítva a nemzetközi környezet akár még támogató is lehetne, az euró/dollár ugyan megtorpant és visszakorrigált 1,077-ről, de már hetek óta erősödő trendben mozog, távolodva a május 13-án látott mélyponttól, az 1,04-os szinttől.  

A várakozásoknak megfelelően a magyar tőzsde pluszban nyitott, a 2,3 százalékkal rakétázó Mol-papírok mellett az 1,6 százalékkal dráguló az OTP-részvények teljesítenek jól a nyitást követő percekben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.