BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felemás volt a hangulat a Wall Streeten a záráskor

Útkeresés jellemezte az amerikai és az európai tőzsdeindexek a mai kereskedés alatt.

Többnyire pluszban végeztek a Wall Street-i fontosabb mutatók a mai kereskedés végére. Az ipari Dow Jones végül ugyan 0,13 százalékot gyengült, de az S&P 500 0,22 százalékkal került feljebb. A fontosabb indexek közül a technológiai NASDAQ 1,43 százalékos emelkedést produkált.

The George Washington Statue at the Federal Hall National Memorial on Wall Street across the New York Stock Exchange on January 27, 2021. - Wall Street stocks slid to session lows Wednesday as Federal Reserve Chair Jerome Powell cautioned the US economic outlook was "highly uncertain" in light of the surging Covid-19 outbreak. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)
Fotó: TIMOTHY A. CLARY / AFP

A tengerentúltól eltérően Európában is vegyes volt a kereskedés. A londoni FTSE-100 0,41 százalékos mínuszban végzett, a frankfurti DAX viszont 0,67 százalékot erősödött. A párizsi CAC 40 0,06 százalékot veszített az értékéből. A mediterrán mutatók pedig jobban teljesítettek. A milánói börze indexe 0,29 százalékot nőtt, a madridi mutató pedig 0,84 százalékot bővült.

A két vezető kőolajtípus világpiaci ára zuhanórepülésben volt a tengerentúli záráskor. Az amerikai WTI könnyűolaj 6,395 százalékos mínuszban volt, ami 110,07 dolláros hordónkénti jegyzést jelent. Az északi-tengeri brent hordójáért 113,52 dollárt kellett adni, ami 5,25 százalékos leértékelődésnek felel meg. 

Az arany továbbra is tartja az 1800 dollár fölötti unciánkénti szintet. Az amerikai piaci záráskor a jegyzése 1838,5 dollár volt, ez 0,605 százalékos gyengélkedést jelent.

A forint gyengélkedett a dollárral szemben a Wall Street-i kereskedés végén. Egy dollárért 381,33 forintot kellett adni, ami 1,1 százalékos gyengülést jelent.

Ugyanekkor az euróárfolyam 399,7638 forint volt, ami 0,48 százalékos értékvesztésnek fele meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.