BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sikeresen zárta a napot a frankfurti és a párizsi tőzsde is

Londonban ünnep miatt zárva tartott a börze.

Pozitív kezdés után többségében indexemelkedéssel fejeződött be csütörtökön a tőzsdei kereskedés az európai értékpapírpiacokon. Londonban ünnep miatt zárva tartott a tőzsde. A páneurópai Stoxx Europe 600 index 0,62 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,97 százalékkal emelkedett.

A frankfurti DAX index 1,01 százalékkal, a CAC-40 index Párizsban 1,27 százalékkal végzett magasabban. Milánóban 0,61 százalékos indexemelkedéssel, Madridban viszont 0,06 százalékos indexcsökkenéssel fejeződött be a tőzsdei kereskedés csütörtökön. 

Origami,Style,Bull,And,Bear,-,3d,Illustration
Fotó: Shutterstock

Az olajár a kezdeti két százalékos esés után emelkedésbe váltott csütörtökön. Az európai piacok zárásakor a nemzetközi kereskedelemben a WTI nyersolaj ára 0,62 százalékkal állt magasabban, hordónként 115,98 dolláron, a Brent ára pedig 0,57 százalékkal emelkedett 116,95 dollárra. Az arany ára nagyot emelkedett csütörtökön az előző nap elért kéthetes mélypontról. A spot ár 1,19 százalékkal unciánként 1867,50 dollárra ment fel. Az euró erősödött, jegyzése az európai piacok zárásakor 0,76 százalékkal állt magasabban 1,0733 dolláron.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.