BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősen zárta a napot a BUX

A forint azonban többhavi mélypontra esett.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 447,33 pontos, 0,84 százalékos növekedéssel, 53 823,23 ponton zárt kedden.

20201008 Budapest BÉT Budapesti Értéktőzsde Zrt. IllusztrációFotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG  20201008 Budapest 
BÉT 
Budapesti Értéktőzsde Zrt. Illusztráció
Fotó: Kallus György 
 LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A részvénypiac forgalma megközelítette a 8 milliárd forintot, a vezető részvények erősen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Az OTP-részvények ára 1,48 százalékkal, 13 ezer forintra nőtt, forgalmuk több mint 4,5 milliárd forintot tett ki. A jó teljesítményhez valószínűleg hozzájárult a bank romániai leányvállalatáért folytatott verseny, amelyben már csak ketten maradtak.

A Richter-papírok árfolyama 0,62 százalékkal, 8935 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

A Mol 0,43 százalékkal, 2792 forintra erősödött, 1,3 milliárd forintos forgalommal. A vállalat a gyenge negyedéves teljesítménye ellenére is zöldben tudott maradni, ám kérdéses, hogy a jövőben is megáll-e a lábán.

A nagy vesztes ma a forint volt, amely hathavi mélypontra zuhant az erős reggeli kezdés után, és napközben elérte a 390-es szintet az euróhoz képest.

Délutánra azonban 388,7 forint per euróra csökkent, és végül csak 0,38 százalékot romlott az előző naphoz képest.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.