BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentős támogatást ad a szlovéniai árvízkárosultaknak az OTP

Az augusztusi áradások hatalmas károkat okoztak a szomszéd országban. A magyar katasztrófavédelem után a legnagyobb hazai bank is segít.

Az OTP Csoport Szlovénia egyik legnagyobb bankpiaci szereplőjeként kiemelten fontosnak tartja, hogy gazdasági erejéhez mérten segítse a helyi közösségeket, támogassa a szükségben lévőket. Az elmúlt napok áradásait követően a hazai anyavállalat két szlovéniai leánybankjával közösen 2,2 millió eurót adományoz önkéntes tűzoltó-, hegyimentő-szervezeteknek és a Szlovén Vöröskeresztnek – írta szombati közleményében a bank.

Szlovéniában hatalmas károkat okoztak az áradások.
Fotó: AFP

Az OTP Csoport tagjai, a szlovén Nova KMB, az SKB Bank, valamint az OTP Bank közösen nyújtják

a nagyjából 840 millió forint értékű támogatást a szomszédos országban történt természeti katasztrófa, az áradások és földcsuszamlások károsultjainak.

Ez főként olyan önkéntes szervezetekhez jut majd el, amelyek elsőként segítenek a természeti katasztrófák idején.

Hozzátették, hogy az OTP Csoport a jövőben is kiemelt figyelmet fog fordítani az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések ösztönzésére, a szociális nehézségek enyhítésére, illetve a fenntarthatóság biztosítására és az önkéntességre.

Szlovénia egyes részein szélviharral kísért heves esőzés söpört végig augusztus elején, villámárvizeket és földcsuszamlásokat okozva. A természeti katasztrófának több halálos áldozata volt. Az OTP előtt is érkezett már magyar támogatás a szomszédba, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság árvízi védekezéshez szükséges eszközöket küldött, miután az árvíz sújtotta ország elfogadta a felajánlást.

Év végéig olcsóbb lesz az áram az árvíz sújtotta szlovén háztartásoknak

A jogosult háztartások villanyszámlája 60 százalékkal lesz alacsonyabb. Az új intézkedés 14 napon belül hatályba lép.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.