BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forint felült a hullámvasútra, a BUX viszont leesett róla

A pesti tőzsdének kifejezetten gyenge napja volt csütörtökön, a legrosszabb teljesítményt az OTP részvényei hozták. A forint eközben felemás trendeket mutat.

Kifejezetten rossz hangulatban telt a kereskedés a pesti tőzsdén csütörtökön, a vezető részvények kivétel nélkül veszteséggel zárták a napot, így nem meglepő, hogy a BUX index 0,57 százalékkal, 68 095 pontig süllyedt a nap végére. A parkett forgalma átlagon felüli, 14,2 milliárd forint volt.

Zöldben zárt a pesti tőzsde

Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG20231016 Budapest Budapesti Értéktőzsde  BÉT Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
GYORSHIR
A forint felemásan viselkedik, a BUX viszont egyértelműen szakad / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A nap legnagyobb vesztese egyértelműen az OTP volt: a bankpapírok 0,97 százalékkal 17 340 forintig süllyedtek a záró gongszóig, 4,5 milliárd forintos kereskedési volumen mellett. Nem volt sokkal jobb napja a Magyar Telekomnak sem: a távközlési vállalat kurzusa 0,6 százalékkal 991 forintig csúszott a nap során, 177 millió forintos forgalom mellett.

A Richter kurzusa 0,27 százalékkal 9115 forintig gyengült 2,7 milliárd forintos érdeklődésben, míg a Mol árfolyama 0,07 százalékkal került lejjebb 1,9 milliárdos forgalom mellett, kereken 2800 forinton zárta a napot a jegyzés.

A parkett átfogó gyengélkedése mögött az amerikai részvénypiacok egyöntetű alulteljesítése, de akár egy egyszerű piaci korrekció is állhatott: a BUX ugyanis a héten ismét megdöntötte történelmi árfolyamcsúcsát, ahonnan lefordulva konszolidáció indulhatott meg a pesti tőzsdén.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

A forintnak eközben felemás napja volt: az euróval szemben 0,27 százalékkal 389,1-ig gyengült a hazai deviza, a dollárral szemben viszont erősödni tudott, 0,14 százalékkal 358,94-ig került lejjebb a kereszt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.