BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Balogh Petya angyalbefektető cégének négyszereződött az árbevétele

Négyszereződő árbevételt és feleződő veszteséget jelentett az STRT. A mögötte álló Balogh Petya, Magyarország kedvenc milliárdosa a szoftverfejlesztésre és az egészségügyre fókuszál.

Jelentős növekedést mutat az idei első fél évben Balogh Petya cége. Az STRT Holding konszolidált féléves árbevétele 145 millió forint, ami négyszerese az előző év azonos időszakában elértnek. A negatív előjelű adózott eredményük eközben megfeleződött: 153 millió forintról 87 millió forint veszteségre. Az angyalbefektető társaság a hétfői piaczárás után jelentett, a börze kedden 150 ezres forgalommal reagált, az árfolyam nem változott a hétfői záróárhoz képest. 

Balogh Petya előadást tart / Fotó: STRT Rising together / Facebook

Balogh Petya skálázta az oktatást

Az árbevétel növekedése elsősorban a skálázódó oktatási tevékenységnek köszönhető. Növelték az oktatási napok számát, új képzéseket hirdettek, melyek elsősorban a nemzetközi piacra törekvő cégvezetők számára hasznos tudást kínálnak. A képzéseken több mint 1500 vezető és cégvezető vett részt, ezzel jócskán megnövelve a cégcsoport elérését, kapcsolati hálózatát és árbevételét is.

Az árbevételen belül a külföldi tevékenységük révén realizált rész több mint ötszöröződött, ami jelzi, hogy nemzetközi piacokon is sikeresen bővítik jelenlétüket.

A nagyarányú árbevétel-növekedés nagyban segítette a társaságot abban, hogy a folyamatosan bővülő tevékenysége által generált költségnövekedést finanszírozni tudja. 

A szoftverfejlesztésre és az egészségügyre fókuszálnak

Az üzletrészeket, részvényeket, SAFE típusú befektetéseket és tagi kölcsönöket is magában foglaló portfólió értéke 2023 első fél éve óta 1,749 milliárd forintról 50 százalékot meghaladó mértékben, 2,655 milliárd forintra nőtt, részben a befektetések felértékelődése, részben új befektetések hatására.

A portfólió féléves hozama 13,7 százalék volt 

az értékvesztések és leírások után, azaz ennyivel nőtt a tavaly év végével már a portfólióban lévő cégek értéke, ebbe nem beleszámítva az új befektetéseik értékét. Az utóbbiak jelentős része célzottan az üzleti szoftveralapú szolgáltatások (B2B SaaS) és az egészségügyi technológiai (MedTech és HealthTech) szektorokban valósult meg, melyek révén a befektetési portfólió iparági szempontból még inkább kiegyensúlyozottá vált.

A sikeres tavaly őszi első STRT Launchpad inkubációs program után az idei első fél évben lebonyolították a második STRT Launchpadot is, melynek eredményeképp nyolc ígéretes startup kapott befektetést és inkubációs oktatást, mentorálást, esélyt kapva új innovatív technológiák fejlesztésére és piacra vitelére.

A 2023 év végén elnyert Startup Factory támogatás felhasználásával az idei év első felében összesen 13 hazai startupnak juttattak forrásokat.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.