BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Apple Pay ismét ok nélkül von le pénzeket

Az Apple Pay nyáron is csinált hasonlót. A bankok most már felkészültebben várták a problémát, a levont pénzmennyiség is kisebb így az MNB szerint.

Tévesen kezdett el kártyákat terhelni az Apple alkalmazásboltja – közölte honlapján az Erste Bank. A tájékoztatás szerint ezt egy külső partnernél bekövetkezett technikai hiba okozta. Sajtóhírek szerint azonban az Apple Pay problémája nemcsak az Erste ügyfeleit érinti.

Lviv,,Ukraine,-,May,11,,2022:close-up,View,Of,Girl,Using apple pay
Nem először rakoncátlankodik az Apple Pay / Fotó: Shutterstock

A bank jelezte, hogy felvették a kapcsolatot mind az Apple-lel, mind a Visával és a Mastercarddal a probléma megoldása érdekében. Az Erste megnyugtatta a bank ügyfeleit is, nekik ugyanis nincs teendőjük, a téves tranzakciókat a pénzintézet rendezni fogja.

Az elmúlt hónapokban nem ez az első botrány az Apple Pay működésében, a telefongyártó ugyanis júniusban is tömegesen vont le jogtalanul pénzeket az ügyfeleitől. Az Apple később bocsánatot kért, és visszafizette a jogtalan összegeket, ám a társaság hírnevének biztos nem tettek jót a történtek.

Az Apple Pay legújabb problémái kapcsán a Magyar Nemzeti Bank is megszólalt, a jegybank szerint világosan látható, hogy a bankok többsége a korábbihoz képest jól felkészült erre a helyzetre, és azonnali lépéseket tettek az ügyfelek biztonsága érdekében. Az elsődleges, még meg nem erősített adatok szerint a korábbi problémáktól eltérő módon így jóval kevesebb ügyfelet érint a fennakadás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.