BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mr. Demotivátor: gyűlölethullám csapott le a skót szövetségi kapitányra

Skóciában talán a leggyűlöltebb ember jelen pillanatban a válogatott szövetségi kapitánya, Steve Clarke. A közösségi médiában megjelenő posztok szerint Clarke tönkretette az utóbbi évek legjobb skót nemzeti csapatát, és a távozását követelik. Még a Mr. Demotivátor gúnynevet is ráaggatták.

A skót népharag elérte a válogatott szövetségi kapitányát. A közösségi médiában megjelenő posztok szerint a többség Steve Clarke-ot teszi felelőssé, amiért kiestek az Európa-bajnokságról. Sokak szerint az edző képtelen volt motiválni a csapatot a magyarok elleni sorsdöntő meccs előtt, amit végül Marco Rossi gárdája nyert meg 1-0-ra.

Euro 2024: Scotland - Hungary
Steve Clarke
Marco Rossi
magyar válogatott
skót kapus
Varga Barnabás
Európa-bajnokság
Eb
Nem teszi zsebre Steve Clarke, amit a skót közvéleménytől kap az Eb-kiesés után / Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP

Ha a skótok legyőzték volna a magyar válogatottat, akkor jó esélyük lett volna csoportharmadikként továbbjutni az Eb egyenes kieséses szakaszába. Csoboth Kevin 100. percben lőtt gólja azonban kiejtette a Steve Clarke alakulatát a versenyből.

Egyöntetű vélemény a skót közéletben, hogy Clarke rossz taktikával küldte pályára a játékosai – írta a Daily Record. Marco Rossi azzal az utasítással látta el Szoboszlai Dominikékat, hogy nyugodtan engedjék át a területet és a kezdeményezést a skótoknak. A skót válogatott általában védekező felfogásban játszik és az ellentámadásokra épít. Azzal, hogy a magyar csapat visszahúzódott, rákényszerítették Clarke csapatát, hogy kreatív, kezdeményező focit játsszon, ebben viszont nem volt gyakorlata. Ennek eredményeként az első félidőben még kapura lövésig sem jutottak el, a meccs végére pedig négy próbálkozásból egyik sem volt gólba tartó labda.

Egyes vélemények szerint Clarke menedzseri képességei szánalmasak, hiszen az elmúlt évek legjobb skót csapatával sem tudott támadó focit játszani. 

Az internet népe rá is aggatta az edzőre a Mr. Demotivátor gúnynevet.

Volt, aki azt írta, hogy a magyarok elleni mutatott játék a skót válogatott legrosszabb éveit idézte, a produkció pedig olyan alacsony színvonalú volt, hogy ezek után Steve Clarke-nak le kell mondania. Többen azt írták, hogy az Everton és a Manchester United korábbi edzőjét, David Moyest látnák szívesen a válogatott kispadján.

Foci-Eb 2024: A skót kapitány szerint azért veszítettek, mert nem európai volt a játékvezető

„Miért nem európai volt a játékvezető?” – tette fel a kérdést a skót válogatott szövetségi kapitánya. A magyarok elleni sorsdöntő mérkőzésen az argentin Facundo Tello volt a bíró, Steve Clarke szerint ez nagymértékben befolyásolta a meccs végeredményét. A 79. percben Willi Orbán állította meg a büntetőterületen belül Stuart Armstrongot, Clarke pedig azt állítja, hogy egy európai bíró tizenegyest adott volna ebben a szituációban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.