BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
SZOBOSZLAI Dominik
magyar válogatott
Európa-bajnokság
EB

Foci-Eb, 2024: nem lesz közös vonulás Debrecenben, Izrael szinte otthon játszik

A magyar labdarúgó-válogatott legfőbb célja az lehet szombaton az Izrael elleni barátságos mérkőzésen, hogy az írországi vereség után önbizalmat szerezzen a jövő pénteken rajtoló Európa-bajnokság előtt.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese három napja Dublinban több mint másfél év és 14 veretlenül megvívott találkozó után kapott ki, amit bár a nyilatkozatok alapján nem tragédiaként élt meg a csapat, ugyanakkor az biztos, hogy a kontinensviadalra jobb lenne pozitív élménnyel, önbizalommal felvértezve utazni.

SZOBOSZLAI Dominik
magyar válogatott
Európa-bajnokság
EB
Szoboszlai Dominikék Izrael ellen lépnek pályára szombaton / Fotó: Koszticsák Szilárd

A magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető játékosai hozzáállásával elégedett volt az ír fővárosban, mert az egész mérkőzésen fölényben futballoztak, így egyéni hibák eredményezték a váratlan kudarcot. Ami némi aggodalomra ad okot Rossinak, hogy

Nego Loic és Dárdai Márton is kisebb sérülést szenvedett, így kérdéses, hogy tudják-e vállalni a fellépést Debrecenben.

A hajdúsági városban eddig veretlen a nemzeti együttes, ugyanis a régi Nagyerdei Stadionban – még 1949-ben és 1979-ben – mindkét találkozóját megnyerte, majd az újban egy-egy győzelem és döntetlen a mérlege, miután 2014-ben 2-2-t játszott Dániával, egy évvel később pedig 4-0-ra verte Litvániát – derült ki a távirati iroda előzeteséből.

Izrael ellen a papírforma szerint folytatható ez a jó sorozat, ugyanis az elmúlt másfél évben igazán értékes győzelmet egyáltalán nem ért el a rivális, a tavalyi Európa-bajnoki selejtezősorozatban mindössze Andorrát és Fehéroroszországot tudta felülmúlni egyaránt kétszer, miközben Koszovó, Románia és a magyarokkal azonos Eb-csoportban szereplő Svájc ellen nyeretlen maradt.

A vendégek szinte hazalátogatnak Magyarországra, ugyanis ebben a periódusban négy meccsüket is itt játszották, ebből háromszor pályaválasztóként a gázai fegyveres konfliktus miatt.

Az újpesti Szusza Ferenc Stadionban és a felcsúti Pancho Arénában két-két alkalommal szerepeltek, a mérlegük egy-egy győzelem és döntetlen mellett két vereség. A legfájóbb kudarc is Magyarországon született, amikor Izrael márciusban 1-0-s előnyről 4-1-re kikapott Izlandtól az Eb-pótselejtező elődöntőjében, amivel eldőlt, hogy a csapat nem lesz ott a németországi kontinensviadalon.

A magyar válogatott értéke jóval nagyobb, mint Izraelé

Izrael válogatottja a Transfermarkt adatai szerint 23,35 millió eurót (mintegy 9 milliárd forint) ér. Legértékesebb játékosuk 2,8 millió euróval (1,1 milliárd forint) Omri Glazer, a Red Star Belgrád kapusa, őt követi 2,5 millió euróval (980 millió forint) Gadi Kinda, a Maccabi Haifa középpályása.

Magyarország nemzeti válogatottjának értéke jelentősen megnőtt az elmúlt időszakban: 164 millió euróra (64,1 milliárd forint) taksálja a legnagyobb futballstatisztikai oldal

Rossi csapatának legértékesebb tagjai közé tartozik

  • Szoboszlai Dominik, a Liverpool támadója magasan kiemelkedik 75 millió eurós (29,3 milliárd forint) értékével, őt követi
  • Kerkez Milos, a Bournemouth balhátvédje 20 millió euróval (7,8 milliárd forint),
  • Sallai Roland a Freiburg csatára 15 milliót (5,8 milliárd forint),
  • Will Orbán a Red Bull Lipcse csapatkapitánya pedig 10 millió eurót (3,9 milliárd forint) ér.

Rég lépett pályára Debrecenben a válogatott

A magyar válogatott kilenc év elteltével lép pályára a Nagyerdei Stadionban ismét – írta a Haon. A nagy érdeklődést az is mutatja, hogy a futballmeccsre az eddig árusított jegyeket a szurkolók másfél óra alatt elkapkodták, és bár szerdán kiderült, hogy van még egy lehetőség néhány tikett megvásárlására, rögtön elfogytak, így közel telt ház előtt mérkőzhet meg a válogatott Izrael legjobbjaival.

Nem lesz közös vonulás a meccs előtt

Az egyik legnagyobb szurkolói csoport közösségi oldalán írt a holnapi mérkőzésről:

Bár Dublinban megszakadt a hosszú ideje tartó veretlenségi sorozatunk, mi mégis töretlen hittel és lendülettel készülünk az Európa-bajokság előtti utolsó megmérettetésre is.

Kiemelték, hogy a meccsen ott leszünk ők is a B szektorokban, hogy a kontinensviadal előtt utoljára erőt adhassanak a Nemzeti Tizenegynek. Kiemelték, hogy a mérkőzést a felkészülés jegyében szervezik, de ismerve az elmúlt évek feszültségeit, különösen kérik, hogy a szurkolók figyeljenek egymásra. Hangsúlyozták, hogy a telt házas Nagyerdei Stadionban minden adott lesz a jó hangulathoz, kövessétek az előénekeseket, dörrenjen a 12. játékos. A találkozó előtt vonulást nem szerveznek, de mindenképp kérik, hogy időben érkezzenek a nézők a lelátóra.

Foci-Eb 2024: mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki Svájc ellen nézné meg a magyar válogatottat

Néhány szurkoló elmulasztott fizetése miatt újabb belépőjegyek váltak elérhetővé a június 14-én rajtoló németországi labdarúgó-Európa-bajnokságra. A 2024-es foci-Eb-részvevő magyar válogatott Svájc elleni első mérkőzésére fejenként 400 eurót, azaz több mint 155 ezer forintot kell kifizetnie annak, aki a helyszínen szeretné buzdítani Szoboszlai Dominikékat.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.