BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Foci-Eb 2024: Őrületes összeg üti a grúz focisták markát

Kisebb vagyonra tett szert a portugálok elleni győzelemmel a grúz válogatott. Ráadásul ha a csapat a további körökből is továbbjut, még több pénzt kereshet.

A labdarúgó-Európa-bajnokságon először szereplő Georgia hatalmas meglepetésre megverte szerda este 2-0-ra az igencsak tartalékos csapattal felálló Portugáliát, így tovább is jutott a nyolcaddöntőbe, ami valóságos örömünnepet váltott ki az országban.

Georgia, grúz
Egész Georgia ünnepel, miután a grúz válogatott győzött Portugália ellen / Fotó: Davit Kachkachishvili / Anadolu via AFP

Azonban nemcsak a grúz futballrajongók örülhetnek, de a játékosok is, hiszen korábban az ország vezetése jelezte, hogy a csapat továbbjutás esetén több mint négymilliárd forintnak megfelelő pénzjutalmat, 30 millió larit kap. Ráadásul a csapat minden újabb körbe jutással újabb 30 millió larira számíthat – írja a Magyar Nemzet

A csapat legközelebb hétfőn, a spanyolokkal játszik a nyolc közé jutásért, 

ahol ugyan nem ők az esélyesek, de Hvicsa Kvarachelia és társai a portugálok ellen sem favoritként léptek a pályára. Egy újabb csodával felérő továbbjutás esetén pedig a legjobb nyolc között a Németország–Dánia meccs győztesével találkoznának.

A szerdai győzelem után a grúz fővárosban, Tbilisziben és Batumiban is hatalmas ünneplés kezdődött. Az emberek az utcákra tódultak, az ország nevét skandálták – grúz nyelven ez Sakartvelo –, nemzeti zászlókat lengettek az autók ablakaiból is, és tűzijátékok kezdődtek.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.