BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Foci-Eb 2024: hétfőn egy nagy esélyes számára véget ér az Európa-bajnokság + Eb-menetrend

Franciaország és Belgium nyolcaddöntőjével folytatódik a program. A foci-Eb másik hétfői meccsén Portugália és Szlovénia találkozik egymással. Eb-menetrend a Világgazdaságtól.

A vasárnapi, papírforma-továbbjutásokat hozó két mérkőzés után újabb két nyolcaddöntővel folytatódik a labdarúgó-Európa-bajnokság. A hétfői program ráadásul igazi csemege lehet a szurkolók számára, ugyanis az idei foci-Eb több nagy esélyese is pályára lép.

francia-belga mérkőzéssel folytatódik a foci-Eb
Franciaország és Belgium nyolcaddöntőjével folytatódik a foci-Eb / Fotó: Fabrice Coffrini / AFP

Délután 18.00-kor Düsseldorfban Franciaország és Belgium rangadójával indul a program. A francia csapat 2018-ban világbajnok, 2022-ben vb-ezüstérmes volt, és a 2016-os hazai kontinenstornán is döntőt játszhatott. Didier Deschamps csapata ezúttal is az Eb egyik nagy esélyese, azonban eddig nem nyújtottak meggyőző teljesítményt. Az első meccsen Ausztriát ugyan legyőzték 1-0-ra egy osztrák öngóllal, majd két döntetlen következett: a csoportrangadón Hollandiával, az utolsó fordulóban pedig a már biztos kieső Lengyelországgal ikszeltek. Bár a második helyen jutottak tovább, akciógólt még nem szereztek a kontinenstornán (Kylian Mbappé tizenegyesből talált be a lengyelek ellen).

A hétfői ellenfeleik, a belgák sem voltak túl meggyőzőek eddig. Szlovákia ellen vereséggel kezdtek, Romániát 2-0-ra legyőzték, majd egy gólnélküli döntetlent játszottak Ukrajnával. A két csoportmásodik csapat találkozója a nevek alapján igazi rangadónak ígérkezik, a továbbjutáshoz azonban mindegyiküknek jobb játékkal kell előrukkolniuk, mint az Eb eddigi részében.

A 21.00-kor kezdődő meccsen egy másik nagy esélyes is pályára lép: a 2016-os győztes Portugália. A luzitánok simán nyerték meg az F-csoportot, azonban az utolsó meccsen emlékezetes módon vereséget szenvedtek Georgiától. A szlovén csapat a magyarok kárára, negyedik legjobb csoportharmadikként éppen bejutott a 16 közé. A Frankfurtban lejátszandó mérkőzésen délnyugati szomszédaink mellett szól, hogy az idei foci-Eb-n még nem szenvedtek vereséget, a csoportkörből három döntetlennel jutottak tovább, többek között Angliának is beletört a bicskája a Jan Oblak által irányított védelembe.

A hétfői két nyolcaddöntő győztesei ráadásul egymással találkoznak majd a legjobb nyolc között, arra a negyeddöntőre július 5-én, pénteken kerül sor. 

Eb-menetrend a hátralévő mérkőzésekkel

A hátralévő meccsek menetrendje:

július 1., hétfő
nyolcaddöntő: Franciaország–Belgium, Düsseldorf 18.00 (6)
nyolcaddöntő: Portugália–Szlovénia, Frankfurt 21.00 (5)

július 2., kedd
nyolcaddöntő: Románia–Hollandia, München 18.00 (7)
nyolcaddöntő: Ausztria–Törökország, Lipcse 21.00 (8)
július 5., péntek
negyeddöntő: 3. nyolcaddöntő győztese–1. nyolcaddöntő győztese – azaz Spanyolország és Németország – Stuttgart 18.00 (1)
negyeddöntő: 5. nyolcaddöntő győztese–6. nyolcaddöntő győztese, Hamburg 21.00 (2)
július 6., szombat
negyeddöntő: 4. nyolcaddöntő győztese–2. nyolcaddöntő győztese – azaz Anglia és Svájc –, Düsseldorf 18.00 (4)
negyeddöntő: 7. nyolcaddöntő győztese–8. nyolcaddöntő győztese, Berlin 21.00 (3)
július 9., kedd
elődöntő: 1. negyeddöntő győztese–2. negyeddöntő győztese, München 21.00
július 10., szerda
elődöntő: 3. negyeddöntő győztese–4. negyeddöntő győztese, Dortmund 21.00
július 14., vasárnap
döntő, Berlin 21.00

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.