BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Szalai Ádám
Foci-Eb 2024
Foci
futball

Foci-Eb 2024: Szalai Ádám elárulta, ki lehet a torna meglepetéscsapata

A magyar válogatott egykori csapatkapitány kifejtette a Világgazdaságnak, hogy melyik válogatottak játéka tetszik neki. Szoboszlai Dominikék teljesítményéről elmondta, nem az ő tiszte megítélni a németországi foci-Eb-n való szereplésüket. Az is kiderült, hogy mivel tölti szabadidejét visszavonulása óta a Bundesligában több mint egy évtizedet előtöltő csatár.

„A Ralf Rangnickkal való ismeretségem miatt, illetve a mutatott játékuk miatt kiváltképp azt gondolom, az egyik legszebb focit az osztrákok játsszák, ezért ők lehetnek a torna egyik meglepetéscsapata” – válaszolta a Világgazdaság kérdésére Szalai Ádám 86-szoros magyar válogatott támadó a Szerencsejáték Zrt. első zászlóshajó lottózójában a MOM Parkban.

Szalai Ádám
foci
Foci-Eb
futball
A németországi foci-Ebről kérdeztük Szalai Ádámot / Fotó: AFP

Véleménye szerint a német edző fantasztikus munkát végzett a Stuttgartban, a Hoffenheimben és a Lipcsében is, így nem csoda, hogy ütőképes csapatot formált Ausztriából. Nemzeti tizenegyünk volt csapatkapitánya kiemelte még a spanyol válogatottat is, akiket nehéz lesz megverni a többi együttesnek.

Hangsúlyozta, mindig szeretett azoknak szurkolni, ahol az egyéni teljesítmények mellett a csapategység, csapatjáték és az összetartás is határozottan átjön a képernyőn.

Egyéb újságírói kérdésre elmondta, nem kommentálja a Marco Rossi lemondásával kapcsolatos pletykákat. Hangsúlyozta, hogy a magyar válogatott taktikáját és szereplését firtató kérdésekre nem válaszol, mert nincs benne a szakmai stábban, így nem látható külsős szemmel milyen döntés miért született. Az utánpótlás-neveléssel kapcsolatban elmondta, hogy csatárposzton vannak leginkább hiányosságok, ezen mindenképpen dolgozni kell a jövőben.

A család az első, de a foci sem szorult a háttérbe

A mindennapjait elsősorban kisgyermekével igyekszik tölteni, amikor pedig nem családjával van, munkahelyére, a Labdarúgó Módszertani Központra fókuszál, ennek keretében pedig járja az összes itthoni- és külföldi akadémiát. Emellett saját családi vállalkozására is időt szakít, maradék idejében pedig sportol, igyekszik minél többet futni, hogy „még pár év múlva is megismerjék az újságírók, ha interjút ad”.

A spanyoloké lehet a jackpot, a magyarok milliárdokat kerestek Németországban

Amíg Szoboszlai Dominikék 10,25 millió eurót, azaz 4,06 milliárd forintot fociztak össze az Európa-bajnokságon, addig Spanyolország már 12,25 millió eurónál (4,85 milliárd forint) jár. Magyarország már nincs versenyben, ám a spanyol labdarúgó-válogatott eddig egyedüli csapatként hibátlan a németországi Eb-n, vagyis ha így folytatja, megnyerheti a 28,25 millió eurós (11,19 milliárd forint) fődíjat.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.