BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Párizs 2024: országos kampány indult a magyar paralimpikonok támogatására

Az olimpia és a paralimpia kiemelt szponzora a Magyar Paralimpiai Bizottsággal együttműködve új programot indított el A Mindennapok Bajnokai néven, melynek keretében a hazai paralimpikonok fizioterápiás kezeléseit támogatják. A fizikai kezelésen túl a fizioterapeuták holisztikus ellátást nyújtanak a paralimpikonoknak, amely magában foglalja a pszichológiai támogatást is. 

Az idei párizsi paralimpiai játékokon várhatóan 4400 sportoló vesz majd részt. Magyarországnak mintegy 500 regisztrált parasportolója van, akik több mint 30 sportágban képviselik hazánkat. A kvalifikációk ugyan még tartanak, ám a magyar paralimpiai csapat versenyzői 10 sportágban már 30 kvótát gyűjtöttek, így létszámuk várhatóan 40–45 fő között lesz a XVII. Paralimpiai Játékokon, amelyet 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendeznek meg a francia fővárosban. 

Párizs 2024, olimpia, paralimpia
Párizs 2024: Hajmási Éva para tőr- és kardvívó lett az országos kampány nagykövete / Fotó: Magyar Paralimpiai Szövetség

Párizs 2024: összefogott az olimpia és a paralimpia kiemelt szponzora a hazai bizottsággal

Az olimpia és a paralimpia kiemelt szponzora, a P&G a Magyar Paralimpiai Bizottsággal együttműködve új hazai programot indított el „A Mindennapok Bajnokai” néven, melynek keretében a magyar paralimpikonok fizioterápiás kezeléseit támogatják. A projekt nagykövete Hajmási Éva, paralimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és hatszoros Európa-bajnok tőr- és kardvívó. Ez azért fontos kezdeményezés, mert a fizioterápia létfontosságú a parasportolók számára

  • a teljesítmény fokozása, 
  • a sérülések megelőzése, illetve a gyógyulás elősegítése érdekében, továbbá 
  • segíti a felépülésüket, 
  • biztosítja hosszú távú egészségüket, jóllétüket, és 
  • lehetővé teszik számukra, hogy továbbra is eredményesen edzhessenek, versenyezhessenek. 

„Mint élsportoló, a szakmai vívóedzések mellett elengedhetetlennek tartom a prevenciót és a jó kondíciót, a kiegészítők fontos elemei a felkészülésemnek. Állóképesség- és gyorsaságfejlesztő, erősítő edzésekre járok heti kétszer, amelyek során manuálterapeuta segíti az erőnlétemet. Emellett heti egy masszázst iktatok be a regenerációért, illetve mindent bevetek, hogy a testi képességeim mellett lelki szinten is a legjobbat hozzam ki magamból” – mondta Hajmási Éva.

A fizikai kezelésen túl a fizioterapeuták holisztikus ellátást nyújtanak, ami magában foglalja a pszichológiai támogatást is.  

„Fontosnak tartjuk a paralimpiai mozgalom eszméinek népszerűsítését, a mozgáskorlátozott sportolók esélyegyenlőségének, integrációjának és elfogadásának biztosítását, ezért minden ilyen kezdeményezésnek nagyon örülünk.” 

Alapvetően minden sportoló számára fontos a megfelelő egészségügyi kezelés és terápia, ám a parasportolók esetében ez hatványozottan így van

– állítja Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke. 

Párizs 2024, olimpia, paralimpia
„A Mindennapok Bajnokai” kampányban a magyar paralimpikonok fizioterápiás kezeléseit támogatják / Fotó: Magyar Paralimpiai Szövetség

Ez az eddigi legnagyobb projekt

A Procter&Gamble „A Mindennapok Bajnokai” nevű kampánya során a vállalat termékei és fogyasztói segítségével mindannyian hozzájárulhatunk a parasportolók fizioterápiás kezeléseihez.

Az idei a cég eddigi egyik legnagyobb projektje, miután az ország szinte valamennyi kiskereskedelmi hálózatában, üzletében megtalálható összes P&G-márka megvásárlása után adományt juttat el a bizottságnak a paralimpiai sportolók fizioterápiás kezelésére. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy aki az elkövetkező két és fél hónapban a megjelölt üzletekben és időszakokban P&G-terméket vásárol, a paralimpiai sportolókat segíti.  

Az anyagi segítség mellett a nagyobb láthatóság és támogatás révén a vállalat abban is bízik, hogy a paralimpikonok inspiráló teljesítményei motivációt nyújthatnak más hasonló helyzetben lévő embernek, és példát mutathatnak, hogy a sport mindenkié.  

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.