BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itthon is testőr vigyáz Szoboszlai Dominikra

Testőr figyeli a magyar válogatott csapatkapitányának minden lépését. Szakértő beszélt arról, hogy a Szoboszlai Dominik-szintű játékosoknál teljesen természetes, hogy valaki figyel a biztonságukra.

Már Magyarországon is minden lépését vigyázzák Szoboszlai Dominiknak, akinek testi épségét saját testőre felügyeli – írta a Blikk.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group A Germany v Hungary
Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik minden lépését testőr figyeli / Fotó: AFP

A Liverpool játékosát a Neoton Família siófoki koncertjére kísérte ugyanaz az ember, akit korábban az Európa-bajnokságon is láthattunk mellette még biciklizés közben is. Mint azt a bulvárlap sportoldala, a Sportál megtudta, a testőr már januárban felbukkant a sztárfocista mellett az Operaházban, amikor a magyar válogatott csapatkapitánya hazalátogatott, hogy átvegye az év férfi sportolójának járó díjat.

Ezen a szinten ez teljesen megszokott. Ha hazamegy, akkor például Szalah sem sétálgat őrizet nélkül Egyiptomban sehol

– mondta a Blikknek egy a játékoshoz közel álló, neve elhallgatását kérő személy.

Szoboszlai testőre nemcsak a sok embert vonzó eseményekre, hanem mindenhová elkíséri őt, minden lépéséről tud. Ez a munka diszkréciót követel a résztvevőktől, de az, hogy létezik ilyen feladatkör, egyáltalán nem ritka, sőt, a középpályás foglalkozását figyelembe véve teljesen természetes: a Premier League-ben az ilyen szintű játékosok között mindenkinek van saját biztonsági embere, Dominik az egyik utolsó volt, akinek még nem volt.

A lap kiemelte, hogy Szoboszlait sztárként kezelik külföldön, és immár sztárként kezelik itthon is. Emlékeztettek, hogy mindenki az ő mezét hordja, a második legnagyobb világcég reklámja fut vele a tévében, és most már testőre is van.

  • Barát,
  • játékostárs
  • és a futballista menedzsmentje

sem kívánt részletekbe bocsátkozni, így egyelőre hatalmas titok övezi a fess biztonsági ember személyét – ebből is látszik, hogy ez itthon még mindig mennyire érzékeny téma. Ritka is: korábban magyar futballistaként Dzsudzsák Balázs volt az, aki mellé felvigyázót rendelt az orosz Anzsi Mahacskala.

A cikkben megpróbáltak utánajárni, hogyan dolgoznak a testőrök ebben a szakmában, mik a kondíciók.

Minden egyedi: egyedi árazás, egyedi esetek, de Szoboszlai Dominik egy kiemelt személy, sokszorosa lehet az órabére az átlagosnak – tudták meg Tüzes György biztonsági szakértőtől, aki azt is elmondta: ami 15-20 ezer forint per óra, ha egy átlagos személyt, egy átlagos esetet veszünk alapul, de lehet akár napi sok százezer forint per alkalom.

Mi Szoboszlai Dominik testőrének munkája?

A feladata, hogy a védence testi épségére vigyázzon – mondta a szakértő. Szoboszlai esetében a rajongók odamehetnek hozzá autogramot kérni, és ilyenkor sokan közelednek kicsit őrült módján, megölelgetik, ráugrálnak, meghúzzák a ruháját, erőszakosan fotót akarnak készíteni vele. Tüzes György azt is kiemelte, hogy ezeknek a személyeknek is van magánéletük meg hangulatuk: van, amikor jó kedvük van, és szívesen osztogatnak aláírást, de van, amikor egyáltalán nem.

Testőrt kapott Szoboszlai Dominik, még edzésre sem mehet egyedül

Testőr vigyáz a magyar válogatott sztárjára Németországban. Szoboszlai Dominik mellé egy testőrt rendeltek ki az Európa-bajnokság idejére, aki minden lépésére vigyáz. A fociban nem túl gyakori, hogy az egyes játékosoknak külön biztonsági emberük legyen, erről eddig csak a Floridában játszó Lionel Messi volt híres.

Mi a közös Messiben és Szoboszlaiban?

Lionel Messi, a világ leghíresebb és legsikeresebb labdarúgója 2023 júliusában igazolt az Inter Miami együtteséhez. A világsajtót gyorsan körbejárta a hír, hogy az argentin sztárra Floridában testőr vigyáz.

Messi testi épsége Amerikában Yassine Chueko, egy Irakot és Afganisztánt megjárt veterán kezében van. Chueko tevékenysége sok vitát kavart a sport világában, hiszen sok esetben a testőr fittyet hány a játékszabályokra, ha a védencéről van szó. Chueko például rendszeresen berohan a pályára, hogy megvédje Messit, az pedig elképzelhetetlen, hogy a testőr ne legyen ott a pálya szélén a meccsek alatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.