BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Párizs 2024: Éremért járó pénzjutalomban részesül Hámori Luca

Hámori Luca kiváló szereplését a Magyar Ökölvívó Szakszövetség külön jutalmazza.

A bronzéremért járó összegre egészíti ki a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Hámori Luca pontszerzéséért járó pénzjutalmát – derül ki a szövetség Facebook-oldalára feltöltött bejegyzéséből. A MÖSZ gratulált a magyar csapatnak, kiemelten a két pontszerző versenyzőnek, bízva abban, hogy a párizsi sikerek jó alapot adnak a sikeres folytatásra. 

Luca hősiesen küzdött, de nem bírt a férfikromoszómával rendelkező algériai Imane Kheliffel. 

A párizsi nyári olimpián a magyar ökölvívó csapat két, olimpiai pontszerző 5. helyet szerzett, mellyel az elmúlt 12 év legsikeresebb ötkarikás szereplését érte el.

A MÖSZ Ügyvivő Testületének tagja, Berkó Lajos szerint elismerés és gratuláció jár a versenyzőknek, Akilov Pylypnek, és a két pontszerzőnek, Kovács Richárdnak és Hámori Lucának, illetve az edzői stábnak, Hamid Tangrinbergenov szövetségi kapitánynak, Nagy Lajos és Varsányi Áron edzőknek és Papp Róbert erőnléti edzőnek.

 

A NOB elnöke: szakértők álljanak elő egy új tudományos módszerrel annak meghatározása, hogy ki a nő

Thomas Bach hangsúlyozta, sohasem vonták kétségbe, hogy Helif és Lin nő.

Hámori Luca szombati meccsét nagy médiaérdeklődés követte, hiszen azzal az Imane Heliffel, a magát nőnek valló algériai versenyzővel kellett megküzdenie, aki korábban már megbukott nemi teszten. Luca, bár keményen állta a pofonokat, végül nem bírt ellenfelével, és egyhangú pontozással elvesztette a mérkőzést, így 5. lett az olimpiai táblán a 66. kilogrammos súlycsoportban.  

Lucát fujjogta a közönség, de igyekeztünk minden hangot kizárni – mondta az edző a Világgazdaságnak

Úgy érzem, hogy a kinti negatív szurkolás kicsit rányomta a bélyegét a mérkőzésre – mondta Varsányi Áron a meccs után a Világgazdaságnak. Az edző úgy fogalmazott: amikor felmentünk a ringbe, mindenki Lucát fujjogta. Hámori Luca, a nőnek született, de állítólag férfikromoszómával rendelkező algériai Imane Kheliffel játszotta az olimpia negyeddöntőjét, akit tavaly magas tesztoszteronszintje miatt az IBA kizárt a világbajnokságból, de a NOB engedte szerepelni. Ennek kapcsán az utóbbi napokban hatalmas véleményező híráradat indult el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.