BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
PM

Tétova tényfeltárók

2010.03.16., kedd 05:00

Ha minden igaz, a héten végre ellátogat a Pénzügyminisztériumba Varga Mihály, hogy kiderítse, hogyan is áll az államháztartás. A politikust Orbán Viktor pártelnök bízta meg azzal, hogy egy tényfeltáró bizottság élén mérje fel, milyen állapotban veheti majd át az ország kormányzását a Fidesz. Igaz, ezt tavaly decemberben az ugyancsak általa felkért 29 közgazdász is elvégezte, de ezek szerint ők csak találomra becsülték a duplájára az idén várható deficit nagyságát.
Jobb későn, mint soha. Bár a pénzügyminiszter már a múlt hónapban is felajánlotta a parlamenti pártoknak a lehetőséget az alaposabb vizsgálatra, a Fidesz eddig elzárkózott ettől. Jó oka volt rá: ha már a választások előtt betekint a könyvekbe, a szerződésekbe, nyilván kisebb az esélye az elrejtett csontvázakra való hivatkozásra. Ilyen értelemben a fordulat örvendetes.
Az viszont kevésbé, hogy Varga Mihály csak augusztusra ígéri a bizottság jelentését. Az ugyanis egy dolog, hogy a Fidesz most közzétett programjában nem köt túl sok konkrétumot a választók orrára, de egyre több jel utal arra, hogy a párt kormányra kerülése esetén elmarad a várt repülőrajt. Zavarba ejtő, hogy ennyi felkészülési idő után is cseppfolyósak még az elképzelések. Továbbra sem ismerjük a pontos terveket az egészségügyi, az önkormányzati, a szociális és az adórendszer, vagy épp a közösségi közlekedés átalakítására. Hogyan lesz ebből hatékony, hiteles kormányzás?

A szerző további cikkei

Vélemény cikkek

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.