BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Serkentő szerek

A magyar és a kelet-közép-európai ipar májusi termelési adatai arra engednek következtetni, hogy a legfontosabb exportfelvevő piacaink gyengélkedése minket sem kerül el.

Nyugat-Európa több országában már korábban érezhető volt a nemzetközi áru- és hitelpiacokon mutatkozó feszültségek negatív hatása, az unió motorjának tartott Németország azonban jól kezdte az évet.

Csakhogy a tavasz utolsó hónapjában a német feldolgozóipar is megtorpant, ami nagyon rossz hír az itteni beszállítóknak. Ilyen körülmények között akár pozitív üzenete is lehet annak, hogy a Közép-Ázsiában tárgyaló Gyurcsány Ferenc miniszterelnök péntekre meghívta a jegybank és a vállalkozók képviselőit annak megvitatására, miként lehet gyorsítani a magyar gazdasági növekedést.

Az óvatosan megfogalmazott napirendből, valamint az előzetes nyilatkozatokból azonban sejteni lehet, hogy a találkozó fő témája nem az üzleti környezet gyors, érdemi és fenntartható javítása lesz – erre egyébként számos javaslat született már –, hanem a forint legutóbbi megerősödése. Ezzel kapcsolatban álljon itt két idézet, mindkettő Szlovákiához kapcsolódik.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.