BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lendvai: a kormány nem enged

Az adócsökkentési program célja, hogy olyan koncepciót tárjon az ország elé, mely arra vonatkozik, hogyan lehetne munkahelyeket teremteni - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában - idézi a Híradó a távirati irodát.

 A hároméves program első lépésére lát a kormány fedezetet a 2009-es költségvetésben - fogalmazott a politikus. Hozzátette: a program további része csak úgy léphet életbe, ha a források tényleg befolynak a feketegazdaságból.

A frakcióvezető elmondta: az adócsökkentési program első évében, 2009. április elsejétől a járulékcsökkentés valósulna meg, melyhez 240 milliárd forintra, éves kihatásában 300 milliárd forintra van szükség. Ezen összeg egy részét "kikoplaltuk" már, azaz a kormány nem engedi az egyes tárcáknál tartalékolt pénzt, összesen körülbelül 70-80 milliárd forintot, elkölteni - magyarázta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.