BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Folytatódik az építések visszafogása

Az építőipari termelés volumene 2008 augusztusában kiigazítatlan adatok alapján 6,3%-kal, munkanaptényezővel kiigazítva 4,3%-kal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban - közölte a KSH.

Szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva a termelés 3,8%-kal haladta meg az előző havit. Az év első nyolc hónapjában a termelés 10,2%-kal maradt el a 2007. azonos időszakitól.

A legnagyobb építőipari alágazat, a szerkezetkész épületek és egyéb építmények építése augusztusban 2,2%-kal csökkent 2007 augusztusához viszonyítva; évkezdettől 14,1%-kal maradt el az előző év azonos időszakitól. Az épületgépészeti szerelés termelése 11,6%-kal mérséklődött, a kis súlyú befejező építésé 21,2%-kal esett vissza 2007 augusztusához képest.

A két építményfőcsoport termelése augusztusban ellentétesen alakult. Az épületek építésének volumene 14,1%-kal csökkent, az egyéb építmények építéséé 4,7%-kal magasabb volt a 2007. augusztusi alacsony bázisnál. Az építőipari termelés első nyolc havi 10,2%-os mérséklődésén belül az épületek építése 11,1%-kal, az egyéb építményeké 8,9%-kal csökkent. Szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva augusztusban az épületek építése 1,9%-kal csökkent, az egyéb építményeké 4,6%-kal nőtt a júliusihoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.