BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyorshír! Kiszivárogtak a kormány új számai

A Reuters értesülései szerint a kormány a gazdaság 2,5-3 százalékos zsugorodására számít, ez a korábbi előrejelzéseknél jelentősebb recessziót jelent.

A Deutsche Bank elemzője szerint az új, a korábbinál pesszimistább előrejelzés közelebb áll a valósághoz. Gillian Edgeworth ugyanakkor még ennél is gyengébb gazdasági teljesítményt és alacsonyabb inflációt vár.

Az export volumene a korábban jelzett 3,9 százalékos emelkedés helyett 3 százalékkal csökken. Az import pedig éves szinten 3-3,5 százalékkal csökken.

"A növekedési számok megfelelnek a konszenzusnak. Az inflációs várakozás egyelőre magasabb a reálisnál, de lehetséges, hogy ez már magában foglal egy esetleges júliusi áfaemelést" – nyilatkozott a Reuters-nek Barcza György, a K&H vezető elemzője, aki szerint a GDP tekintetében fennáll a további csökkenés kockázata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.