BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Túlzott költségvetési hiány miatt eljárás indulhat ellenünk is?

Egy bukaresti hírügynökség jelentése szerint az Európai Bizottság eljárást indíthat Románia ellen a túlzott költségvetési deficit miatt, amelynek mértéke 2008-ban meghaladta a GDP 3 százalékát.

Ténylegesen a román deficit a GDP körülbelül 5,2 százaléka volt, olyan viszonyok között, amikor a 27 uniós tagállamban ez a ráta átlag 4,4 százalékot tett ki. 

A bizottság gazdasági és pénzügyekben illetékes szóvivője, Amelia Torres szerint már véglegesítették azoknak a tagállamoknak a listáját, amelyek túllépték a megengedett deficitet – írja a Nine O’ Clock News.

A szóvivő szerint az unió román hatóságoktól a 2009. évi költségvetést várja, hogy megítélhesse, a hiány a gazdasági válság vagy más okok következménye-e. A hírügynökség szerint a "bűnös" tagállamok listáján szerepel még Spanyolország, Portugália, Magyarország és a balti államok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.