BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fejlesztések az M5-ös autópályán

Beruházásokkal tovább javítja az M5-ös balesetmentes és kényelmes közlekedésének feltételeit az AKA Zrt.

A társaság 70 millió forint értékben tizenhárom útfelügyeleti, pályaellenőrzési feladatokra alkalmas gépkocsival bővítette gépparkját és további 150 millió forintért többfunkciós, műszaki útkarbantartó cél-gépkocsikat is beszerez.

Az M5-ös koncessziós társasága jelentős aszfaltozási, burkolatfestési, hídkarbantartási munkákat is végez az idei nagyfelújítás keretében. Az autópálya 14,3 kilométeres méteres szakaszán már lezárultak a tavasszal kezdett aszfaltozási munkák és megszűntek az ezzel összefüggő forgalomkorlátozások. További 5,6 kilométeren ősszel újítják fel az aszfaltot.

A sztráda egész hosszán felújítják az útburkolatjeleket ott, ahol azt a fakulás, vagy a kopás szükségessé teszi. A Budapest és Kiskunfélegyháza közti szakasz hídjain burkolatjavítási munkálatokkal biztosítják a hidak állagának és minőségének megőrzését.

A tervek szerint az M5-ös jobb és bal pályáján egy közel 2,4 kilométeres szakaszon akusztikus burkolatjeleket helyeznek el. Ennek a speciális technikának köszönhetően tovább csökkenhet a sztrádán a pályaelhagyásos balesetek száma. Ha ugyanis a járművezető letér a forgalmi sávról, a burkolati bordák rázó- és hanghatással figyelmeztetik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.