BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyarország újra sereghajtó

Magyarországon tartják a legrosszabbnak az üzleti kilátásokat a közép- és kelet-európai térség 11 állama közül a bécsi regionális székhellyel rendelkező négyszáz nagyvállalat vezetői.

Legalábbis ez derül ki az Österreichische Kontrollbank és a Thomson Reuters tegnap közzétett júliusi indexéből. E szerint közel két év óta most javult először az üzleti klíma a Kelet- és Kelet-Közép-Európában ténykedő vállalatok körében, ám a magyarországi helyzet megítélése csupán árnyalatnyit javult.

A klímaindexet több tényezőre, így a pillanatnyi helyzetmegítélésre, illetve az üzletmenettel és a beruházásokkal kapcsolatos várakozásokra/szándékokra vonatkozó mutatók együtteséből alakítják ki. A pillanatnyi magyarországi helyzetet a tanulmány „katasztrofálisnak” minősíti, mivel a megkérdezett cégek 46 százaléka számolt be az üzletmenet visszafejlődéséről.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.