BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Adóztat az adóparadicsom?

Hamarosan a területén bejegyzett cégek megadóztatására kényszerülhet a leginkább offshore paradicsomként közismert és az utóbbi időben súlyos költségvetési gondokkal küzdő Kajmán-szigetek.

 Az esetleges adókivetés közvetlen oka ugyanakkor az, hogy Nagy-Britannia „megzsarolta” az apró állam kormányzatát. London ugyanis a Brit Nemzetközösségen keresztül megvétózhatja az állami hitelfelvételt a Kajmán-szigeteken, ezt kilátásba is helyezte arra az esetre, ha a kis állam nem adóztatja meg a területén bejegyzett cégeket.


A kormány csak egy 60 millió dolláros hitelfelvétel segítségével kerülte el a költségvetés öszszeomlását a múlt héten, és állítása szerint további 284 millióra lenne szüksége a működőképesség fenntartásához. Ez utóbbi tétel felvételének megakadályozását lebegtette meg London.

Az adókivetés súlyos következményekkel járna a szigetországra, amely az offshore cégek bejegyzési lehetőségének felkínálásával igyekezett jövedelemhez jutni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.