BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentősen növekedhet a munkanélküliség Németországban

A német szövetségi kormány 2010-ben a munkanélküliség jelentős növekedésével számol - jelenti az N24 hírtévé a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) információjára hivatkozva.

Eszerint a munkanélküliek száma idén 320 ezer fővel 3,7 millióra nő.  A FAZ a berlini kormány eddig nem publikált éves gazdasági jelentéséből idézett - tudósít az N24

Így a munkanélküliségi ráta a jelenlegi 7,8 százalékról 8,9 százalékra emelkedne. A kormány várakozása számos szakértő és intézet prognózisának keretein belül mozog. A jelentésből kitűnik: a munkaerőpiaci helyzet várható kedvezőtlen alakulása miatt a fogyasztás a folyó évben gyengén fejlődik majd.

A magánfogyasztás vélhetően 0,5 százalékkal csökkenhet, miközben az állami fogyasztás indexe 2 százalékkal nőhet. Az export 5,1 százalékkal nő, míg az import 3,4 százalékkal bővül. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.