BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csaba László: egészséges a forint mostani ingadozása

Az új kormány gazdaságpolitikáját övező bizonytalanság nem befolyásolja nagy mértékben a forint árfolyamát - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csaba László közgazdász. Az egyetemi tanár arra számít, hogy a forint középtávon erősödni fog.

Az új kabinet gazdaságpolitikája csak kis mértékben befolyásolhatja a forint árfolyamát, amelyet még számos tényező, így a görög válság, az olajár és az amerikai tőzsde is alakíthat – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csaba László közgazdász. Ugyanakkor úgy látja, a jelenlegi bizonytalan világban egy új kormány megalakulása idején a most tapasztalható árfolyam-ingadozás egészséges.

A szakember a londoni elemzők jóslataira reagált, miszerint a forint árfolyama a következő napokban gyengülni fog, többek között az új kormány gazdaságpolitikáját övező bizonytalanság miatt.

Csaba László középtávon erősödő forintot vár. Mint fogalmazott, nem szabad túlértékelni, hogy mit gondol a világ a magyar gazdaságról, és nem fog nagyot bukni az, aki nem most, hanem 2-3 hét múlva vált csak eurót a nyaraláshoz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.