BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Napi 400 millió euró - A kilábalást fenyegeti a francia sztrájk

A francia törvényhozás várhatóan szerdán fogadja el a nyugdíjkorhatár felemelésére vonatkozó törvényjavaslatot, miközben az országot továbbra is sztrájk bénítja meg.

A szerdai szavazás során a képviselők várhatóan megszavazzák a nyugdíjkorhatár 60-ról 62 évre történő emelését, miközben a francia szakszervezetek továbbra is sztrájkra hívnak. Az országban található tizenkét olajfinomító továbbra sem üzemel, annak ellenére, hogy két üzemben ma véget érhet a munkabeszüntetés. A hatóságok igyekeznek visszaszerezni az üzemanyagraktárak feletti ellenőrzést, ugyanakkor a dokkmunkások ismét zár alá vették az ország legnagyobb depóját – jelenti a BBC.

Christine Lagarde pénzügyminiszter egy mai rádiónyilatkozatban úgy fogalmazott: az ország nem engedheti meg magának, hogy folytassa a sztrájkot, amely veszélyezteti a kilábalást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.