BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Semmi kedvünk a befektetésekhez

A magyar vállalatok a beruházási kedvet tekintve továbbra is a sereghajtók közé tartoznak a közép-európai régióban, az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest azonban számottevő a fejlődés.

A magyar vállalatok a beruházási kedvet tekintve továbbra is a sereghajtók közé tartoznak a közép-európai régióban, az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest azonban számottevő a fejlődés: a megkérdezett hazai cégvezetők közül az idén 17 százalékkal többen valószínűsítették, hogy a következő 12 hónapban beruházást, például eszközbeszerzést hajtanak végre – összegzi a helyzetet a Deloitte vállalati felméréséhez csatolt elemzés.

A Deloitte Business Sentiment felmérés eredménye szerint a térség cégvezetői körében is érezhetően nőtt a beruházási kedv. A vállalatvezetők több mint kétszer akkora valószínűségét érzik annak, hogy a következő 12 hónap során beruházásokat indítanak, mint a 2009. szeptemberi, első felmérés idején.

A felmérés kitért a cégvezetők kutatás-fejlesztéssel és innovációval kapcsolatos véleményére is. Kiderült: tisztában vannak ennek fontosságával, de ez nem áll arányban a költés nagyságával. Ez a jövőre is vonatkozik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.