BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nincs új állás az USA-ban - Szakadnak a piacok

Nem született új állás az Egyesült Államokban augusztusban, így fokozódott a kockázatkerülés a nemzetközi piacokon.

Az Egyesült Államok gazdasága nem teremtett új állást, vagyis nem növekedett a foglalkoztatottak száma az augusztusban, és a munkanélküliségi ráta 9,1 százalékon maradt, közölte a munkaügyi minisztérium. Az adat egyértelműen kiábrándító, miután a Bloomberg által megkérdezett elemzők azt várták, hogy 65 000-rel növekszik a foglalkoztatottak száma. A csalódottságot fokozta, hogy a júliusi adatot is lefelé módosították, 85 000-re.

Az adat fokozta az újabb recesszióval kapcsolatos aggodalmakat, egyúttal növekvő esélyt ad arra, hogy Ben Bernenke, a Federal Reserve elnöke újabb jegybanki stimulussal segítse a gazdasági kilábalást.

A vezető amerikai tőzsdeindexek 1,5-2 százalékos veszteséget halmoztak fel néhány perc alatt, míg Európában fokozódott a lejtmenet. A német DAX 3,5 százalékos esést mutat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.