BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lelassult a bezzeg-ország is

Az erősen exportorientált Észtország második negyedévi gazdaságnövekedése lassult az előző három hónaphoz képest - jelentette pénteken az ország statisztikai hivatala.

A hazai össztermék (GDP) 2 százalékkal nőtt éves összevetésben a június végével zárult negyedévben, míg az első három hónapban 3,6 százalékos, a tavalyi második negyedévben még 8,4 százalékos volt a gazdaságnövekedés.

Negyedéves összevetésben az idei második negyedévben a gazdaság 0,4 százalékkal nőtt az első negyedévi 0,3 százalékos bővülést követően.

Tavaly az észt GDP 7,6 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi 2,3 százalék után. A kormány a korábbi 3,0 százalékról áprilisban 1,7 százalékra fogta vissza az idei gazdaságnövekedésre vonatkozó előrejelzését.

Észtországban - ahol 2011 januárja óta már euróval fizetnek - a gazdasági válság korábban jelentős visszaesést okozott. A balti államban 2008 és 2009 egészében összesen majdnem 20 százalékkal csökkent reálértéken a GDP.

 

 


 

MTI-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.