BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az orosz kormány hitelezi Szerbiát

Oroszország és Szerbia pénteken Moszkvában szerződést irt alá arról, hogy Moszkva 800 millió dolláros állami hitelt nyújt Belgrádnak a szerb vasutak korszerűsitéséhez - jerlentette a RIA Novosztyi.

Az orosz hirügynokség szerint a dokumentumot a két ország pénzügyminisztere, Anton Sziluanov, illetve Mladan Dinkics írta alá. Az öt évre szóló orosz hitel éves kamata 4,1 százalék.

Sziluanov az újságirókkal közölte, Oroszország és Szerbia egymilliárd dolláros orosz hitel nyújtásának lehetőségeit is vizsgálja, amelyet a szerb költségvetés stabilizálására használnának fel. "Megegyeztünk, hogy néhány hét múlva ismét találkozunk, mert meg akarunk beszélni a vállalkozókkal több kérdést, és mert üzletembereink esetleges érdekeit is figyelembe kell vennünk bizonyos objektek privatizálása során" -  tette hozzá az orosz pénzügyminiszter.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.