BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lejár Svájcban a német illegális pénzbefektetőknek megszabott határidő

Még hat, esetenként csak négy hét van hátra a határidő lejártáig. A svájci bankok komolyan gondolják azt a bejelentésüket, hogy megválnak azon német ügyfeleiktől, akik illegális, adózatlan pénzt helyeztek el vagy tartanak náluk - írja a Süddeutsche Zeitung

A német lap szerint szakértők 200 ezerre becsülik azon német polgárok számát, akik Svájcban 200 milliárd eurót fektettek be, amiről az adóhivatal nem tud. Ezek az ügyfelek az utóbbi hetekben a svájci bankoktól telefonhívást vagy levelet kaptak arról, hogy minden segítséget megkapnak tőlük a svájci adótörvény teljes körü betartásához. A svájci pénzügyi ágazat ugyanis már nem akar bírságot fizetni az Egyesült Államokban és Németországban azért, mert segítséget nyújtottak az adócsaláshoz. Ezért már sok ezer olyan német polgár, akik Svájcban illegális pénzzel rendelkeznek, már önfeljelentést tett. A nagy svájci bankok pedig az ilyen ügyfelektől engedélyt kérnek arra, hogy az illetékes hatóságoknak jelentést tegyenek a keletkezett nyereségekről a Svájc és az Európai Unió között létrejött adóztatási egyezménynek megfelelően.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.