BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hitelkeret-megállapodást kötne a főváros

Az Európai Beruházási Bank 350 millió eurós hitelkeretet biztosítana a fővárosnak közlekedési beruházásokhoz, egy 200 millió eurós hitelkeret pedig egyéb ágazati fejlesztésekre nyújtana fedezetet – ezekről dönthet szerdán a közgyűlés. Az így rendelkezésre álló összegből fedeznék az uniós beruházásokból megvalósuló fejlesztések önrészét, de a pénzt nem köteles lehívni a város – derül ki az előterjesztésből.

A közgyűlés szerdán arról is dönthet, hogy a közösségi közlekedés zavartalansága érdekében a főváros átmenetileg kisegíti a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-t legfeljebb 13,5 milliárd forinttal, amit a cégnek később vissza kell fizetnie. Azért kényszerülnek erre a megoldásra, mert a közösségi közlekedés 24 milliárd forintos állami támogatása október 15-ig nem érkezett meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.