BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó: Magyarország kiemelt partnerként tekint Azerbajdzsánra

Magyarország kiemelt partnerként tekint Azerbajdzsánra a gazdasági kapcsolatok és Európa energiabiztonsága szempontjából - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter keddi bakui tárgyalásai után telefonon az MTI-nek nyilatkozva.

A politikus a két ország együttműködésének négy területét jelölte meg. Ezek egyike a magyar vállalatok bevonását jelenti az Észak-Európát a Perzsa-(Arab)-öböl térségét összekötő vasúti vonal hiányzó szakaszának építésébe.

További területe lenne az, hogy a Socar azeri állami olajvállalat bevonná a Mol Nyrt.-t szárazföldi- és tengeri kutatási munkálatokba, ami új nemzetközi piaci lehetőséget teremtene a magyar olajvállalatnak. A tárgyalásokon szó eset még a magyar szarvasmarha importjának növeléséről, továbbá azeri víztározók tervezéséről és kivitelezéséről - mondta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.