BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az EU ötödik legalacsonyabbja a magyar munkanélküliség

Több mint hét éve nem volt ennyire alacsony a munkanélküliség az Európai Unióban. A magyar adat az ötödik legalacsonyabb az unióban.

Utoljára 2009 márciusában volt alacsonyabb az EU munkanélkülisége, mint most. A júliusi 8,6 százalékos adat megegyezik az egy hónappal korábbival, míg az egy évvel ezelőttihez képest 0,8 százalékpontos csökkentést jelent. Az eurózóna 19 államában sem változott a munkanélküliségi ráta, ezúttal is 10,1 százalékos. Ennél alacsonyabb 2011 júliusa óta nem volt.

A magyar 5,1 százalékos mutató az ötödik legjobb az egész unióban (az Eurostat Magyarországról még júniusi adatokkal tudott számolni). A legjobb Máltán a helyzet, ahol 3,9 százalékot mértek, őket Csehország és Németország követi 4,2 százalékkal. A legrosszabbul Görögország áll a maga 23,5 százalékos munkanélküliségével, őket Spanyolország (19,6 százalék) és Horvátország (13,2 százalék) előzi meg a lista legvégén.

A fiatalok munkanélkülisége 18,8 százalékos, ami 1,4 százalékpont csökkenés egy év alatt. Máltán (7,1) és Németországban (7,2) nem kétszámjegyű ez a mutató, míg Görögországban a 25 éven alattuak felének (egész pontosan 50,3 százalékának) nincs munkája.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.